Miere Tudose

În anul 2009 la insistenţa bunicilor care au practicat apicultura timp îndelungat, am hotărât să achiziţionăm două familii de albine. Imediat ne-am ataşat de albinuţe şi în următorii ani am început să dezvoltăm o stupină a familiei noastre. Actualmente avem aproximativ o sută  de familii de albine şi practicăm an de an stupăritul pastoral în zona Moldovei şi Dobrogei.

Stupăritul pastoral deşi este mult mai costisitor şi necesită efort considerabil în privinţa deplasărilor, este totodată şi mult mai productiv decât cel staţionar. Ne propunem să oferim clienţilor noştri un produs apicol complet natural şi prin urmare am ales să ne desfăşurăm activitatea într-o zonă meliferă în care hrănirea artificială a albinelor să nu fie necesară. Astfel, mierea de salcâm o producem în pădurile Moldovei, cea de tei în pădurea de tei din munţii Dobrogei iar mierea polifloră şi cea de rapiţă în zonele de  câmpie sau deal din Dobrogea şi în lunca Dunării.

Mierea polifloră este produsă în urma culesului de nectar din mai multe flori şi diferă în funcţie de zona de cules. Mierea pe care o oferim noi este culeasă în lunca Dunării fiind bogată în vitamina C şi tonifiantă. Cristalizează în granule mărunte.

Mierea de tei are o puternică aromă de tei şi are o puternică acţiune antibacteriană la nivelul căilor respiratorii. Se recomandă pentru calmarea tusei. Persoanelor care suferă de insomnie se recomandă, înainte de culcare să bea un ceai din flori de tei îndulcit cu miere de tei.

Mierea de salcâm are conţinut ridicat de fructoză şi scăzut de glucoză şi de aceea nu cristalizează sau cristalizează după mult timp. Este un tonic general şi se foloseşte pentru calmarea tusei, în gastrite sau pentru întărirea sistemului imunitar.

Mierea de rapiţă cristalizează foarte rapid şi are acţiuni terapeutice multiple. Reduce colesterolul, stimulează funcţiile ficatului şi ale pancreasului, se recomandă în ameliorarea osteoporozei, etc.

Social-Network-Facebook-icon   Email-icon natantudose@yahoo.com